Politica de cookies. Esta web utiliza cookies para mejorar tu experiencia de usuario y mostrarte contenido relacionado con tus preferencias. Si continuas navegando consideramos que aceptas su uso. OK | Más información
 

Plàstic al corredor marí entre Mallorca i Menorca

Plástico
Plástico

Fuente: EFEAGRO | 15/10/2030


Uns 752 milions de partícules de plàstic suren al canal de Menorca, el corredor marí d’uns 36 quilòmetres d’ample que separa aquesta illa i la de Mallorca, segons un informe en l’elaboració del qual col·labora el Centre d’Estudis Avançats de Blanes (Girona).

L’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears i l’Escola de Negocis ESADE també han participat en el projecte, que consisteix a obtenir una mostra trimestral d’aquest espai protegit tant en el 2014 como en el 2015.

Els resultats, que s’integren en la recerca NIXE III del Mediterrani, demostren que els valors de plàstic recollits per quilòmetre quadrat són de 220.000 partícules, cosa que equival a 1,1 quilos d’aquest material.

Els 752 milions de partícules que s’estima que hi ha al canal de Menorca equivalen a 3,7 tones, que principalment no inclouen objectes grans, sinó porcions inferiors a cinc mil·límetres fragmentades per efecte dels corrents i l’onatge. Aquestes partícules representen, per la seva mida, una amenaça important per als ecosistemes marins, ja que s’introdueixen en la cadena alimentària i arriben als humans.

L’autor principal de l’estudi, Luis Ruiz-Orejón, explica que, tot i que es fabrica plàstic d’aquesta mida, els que s’han trobat "procedien principalment de la fragmentació". Ruiz-Orejón adverteix a més que "un cop entren en els ecosistemes marins, els corrents superficials i el vent els transporten".

Les concentracions més grans es van detectar a la primavera i l’estiu en àrees properes a Mallorca, la qual cosa insinua la influència directa del turisme. Aquest investigador subratlla, a més, que tot i que els corrents i l’onatge fan de "mecanismes de neteja molt efectius en certs períodes de l’any, les partícules no desapareixen ni es redueixen, senzillament es desplacen d’unes àrees a altres"

 
 
Publicidad

 

ULTIMOS VIDEOS >

 
 
 
 

Revista Técnica, Nº 1 en España desde 1964

Medio de comunicación especializado en la industria alimentaria,controlado por OJD, ofreciendo lo mas avanzado sobre tecnología, investigación, innovación, seguridad alimentaria, calidad, distribución y servicios aplicados a toda la industria.

revista alimentaria de noticias

Revista noticias de alimentacion

Méndez Álvaro, 8
 Planta 1º-B
 28045 - Madrid
Tel: +34 91 446 96 59
informacion@revistaalimentaria.es
Revista Alimentaria 2020. Todos los derechos reservados ©. Política de privacidad | Terminos y condiciones